Profesori participanti SDG 2012

 • Jana Kohl

  profesor germana

  Din 2010 predau in mod regulat germana la diferite scoli de vara pentru tineri din diverse tari. In acelasi timp imi finalizez studiile de masterat in domeniul “Comunicare interculturala”

  • Martin Schönemann

   profesor germana

   Profesor licentiat de limba germana, master in „Limba Germana ca Limba Straina” in cadrul Institut Herder. O bogata experienta de predare a limbii germane la mai multe universitati din Slovacia, Polonia si Finlanda, cat si la Institutul Goethe din Bucuresti.

   • Hella Hapkemeyer

    profesor germana

    Licentiata in domeniul predarii limbii germane strainilor si al anglisticii, Masterand in Studii Germanice in Statele Unite la Universitatea din Missouri, in paralel am lucrat si ca profesoara de germana. Experienta didactica in Statele Unite, Germania, Rusia si India.

    • Bernadeta Zajac

     profesor germana

     Experienta in predarea limbii germane strainilor in Germania cat si in Polonia prin cursurile sustinute la diferite scoli din Polonia, Centrul International din Bielefeld si Scoala de Limbi “Bibis” din acelasi oras.

     • Andrea Haidu

      profesor germana

      De mica traiesc intr-un context multicultural. Sunt nascuta si crescuta intr-un mediu german in Transilvania, am absolvit scoala si universitatea cu specializare francofona in Germania si mi-am urmat cariera profesionala in Romania cat si in Germania.

      • Sabina Homana

       profesor germana

       Am absolvit în anul 2000 Facultatea de Litere secţia franceză-germană, după care am continuat cu un master şi cu un doctorat la Universitatea Konstanz din Germania. În prezent sunt colaboratoare a Centrului Cultural German din Braşov şi a Universităţii Transilvania din acelaşi oraş.

       • Alexandra Tudor

        profesor germana

        Am absolvit Liceul Teoretic Johannes Honterus cu predare in limba germana. Am urmat studiul la Universitatea Babes Bolyai din Cluj, la Facultatea de Studii Europene linia germana iar in paralel am ansolvit Facultatea de Drept. Predau la Liceul Teoretic Johannes Honterus si la Centrul Cultural German.

        • Katrin Obersteiner

         profesor germana

         Sunt studenta la Universitatea din Bielefeld, Facultatea de Limba Germana si Lingvistica. Romania este o tara de care sunt foarte apropiata, deoarece inca de la 14 ani desfasor in mod regulat o activitate de voluntariat intr-o tabara de copii din Dobrogea.

         • Margarete Buch

          profesor germana

          Studiez Stiinte Muzicale la Universitatea din Leipzig. In prezent ma aflu in mobilitate ERASMUS la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. In cadrul Scolii de Vara principalele mele responsabilitati constau in conceperea si organizarea activitatilor de timp liber cu participantii si a prezentarilor referitoare la cultura si civilizatia germana.