Cum a fost la Scoala de Vara 2012?
RAPORT DE ACTIVITATE

In perioada 2-14 septembrie a avut loc in localitatea Moieciu de Sus, judetul Brasov Scoala de Vara de Limba Germana si Cultura Antreprenoriala 2012 organizata de Facultatea de Administrarea Afacerilor (cu predare in limbi straine) din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti .

In cadrul Scolii de Vara au participat peste 75 de studenti din diferite facultati din Romania precum: Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, SNSPA Bucuresti- Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” Iasi, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Universitatea Ovidius Constanta, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept- Universitatea Bucuresti si altele.

Pe data de 3 septembrie 2012 a avut loc un test de incadrare lingvistica care a continut atat o parte de evaluare scrisa cat si o parte de evaluare orala, in urma caruia cei 75 de participanti au fost incadrati in sapte grupe de lucru in functie de nivelul lor de limba germana. La cele sapte grupe de lucru au predat noua profesori vorbitori nativi ai limbii germane. Grupele de lucru au fost organizate tinand cont de Cadrul European de Referinte pentru Limbi Straine (au existat 2 grupe de incepatori A0 si cate o grupa A1, A2, B1, B2, C1). Zilnic au fost predate 4 ore de limba germana, in doua reprize a cate 120 de minute (08:45-10:45 si 11:00-13:00), cu o scurta pauza intre ele.

Dupa amiaza au avut loc prezentarile a patru reprezentanti ai mediului economic si social din Romania, care activeaza in organizatii unde se vorbeste limba germana si care au legaturi stranse cu spatiul german. Prin aceste prezentari s-a dorit familiarizarea si apropierea participantilor de mediul de afaceri german, cultura si limba germana. Dupa amiaza au fost organizate activitati de timp liber variate: de la activitati culturale pana la activitati sportive si de divertisment. Au fost organizate de asemenea o seara de film german, o seara de muzica germana, o seara romaneasca (care s-a bucurat de participarea unor mestesugari din zona Bran si a Ansamblului Folcloric „Poarta Dorului”), o seara de muzica romaneasca (karaoke si recital de muzica folk).

La sfarsitul celor 2 saptamani a avut loc un test de limba germana, in urma caruia participantilor le-au fost oferite diplome care atesta nivelul lor de cunostinte de limba germana la finalul Scolii de Vara. De asemenea a fost distribuit un chestionar de feedback, iar in urma prelucrarii rezultatelor obtinute s-a constatat ca participantii au fost foarte multumiti de Scoala de Vara si o mare parte dintre ei doresc sa participe si la o editie urmatoare. De asemenea a fost realizata o sesiune de feedback cu profesorii participanti si au fost retinute sugestiile de imbunatatire in vederea organizarii editiei urmatoare a Scolii de Vara.