Profesori participanti SDG 2018

 • Christina Vorlicky

  Modul 2

  Buna tuturor! Numele meu este Alexandra, am 25 de ani si locuiesc in Jena unde imi finalizez studiile in domeniul predarii limbii germane strainilor. Dupa ce anul trecut am avut parte de atatea experiente grozave la Scoala de Germana, ma bucur foarte mult sa fac parte si anul acesta din echipa de profesori. Imi place foarte mult sa citesc, sa gatesc, iar in timpul liber stau cu placere la soare. Ma bucur deja de cursurile de la Scoala de Vara si de timpul petrecut alaturi de voi in Romania!

  • Gloria Schmarda

   Modul 1

   Buna tuturor! Numele meu este Christiane Ruhrmann si anul acesta sunt pentru a doua oara la Scoala de Germana. Am studiat in Augsburg predarea limbii germane ca limba straina/secundara, comunicare interculturala si romanistica (spaniola). In vara anului 2015 am fost in Romania pentru prima oara si din toamna lui 2016 lucrez in Timisoara ca profesoara de limbagermana. Ma bucur foarte mult sa va cunosc sau sa va reintalnesc la Scoala de Germana si sa petrecem impreuna o vara minunata!

   • Gudsiyya Mammadova

    Modul 1 și 2

    Numele meu este Jolene Ressing si mi-am finalizat studiile in domeniul germanisticii si anglisticii la Universitatea din Münster. Pe langa studiu predau de mai multi ani germana calimba straina/ secundara. Spre exemplu, in cadrul unui program de schimb in Anglia am predatgermana la Universitatea din Sheffield. Am participat si anul trecut la Scoala de Germana si ma bucur sa pot fi alaturi de voi si anul acesta!

    • Katharina Paschke

     Modul 2

     Am studiat in Salzburg si Linz teorie muzicala, arta dirijatului si germanistica. Momentan sunt profesoara de solfegiu la universitatea de muzica si in acelasi timp activez ca evaluator pentru limba germana ca limba straina (pentru diploma austriaca de limba- Österreichisches Sprachdiplom) in Linz. Cariera mea dubla, de profesoara de muzica si limbi straine mi-a oferit posibilitatea de a acumula numeroase experiente frumoase cu oameni din diferite culturi. Romania este tara mea de suflet…La Scoala de Vara din 2014 m-am indragostit imediat de natura, limba si in special de oamenii din Romania..Ma bucur de o a doua calatorie in Romania vara aceasta!

     • Maria Reinicke

      Modul 1

      Ma numesc Laura Hilsmann si imi finalizez studiile la nivel masteral in domeniul predarii limbii germane strainilor si germanisticii la Universitatea Bielefeld. Pentru mine nu exista nimic mai frumos decat sa calatoresc sau sa citesc. Unul dintre autorii mei preferati este Herta Müller, acesta fiind unul dintre numeroasele motive pentru care doresc sa vin in Romania. Ma bucur deja de timpul pe care urmeaza sa-l petrecem impreuna in zona Brasovului, de orele de germana, sa cunosc oameni noi si sa traiesc noi experiente, sa vizitez Biserica Neagra si de ce nu, poate, sa intalnim chiar un urs in Carpati.

      • Maria Usichenko

       Modul 2

       Hallo! Numele meu este Silvia Danninger, am 25 de ani si mi-am finalizat studiile in Viena in filologie germana/ germanistica. In prezent urmez si un masterat in domeniul predarii limbii germane ca limba secundara/straina. Am predat deja in Romania (in Bucuresti) acum cativa ani si am avut ocazia sa cunosc si sa apreciez natura si oamenii minunati din Romania. Aceasta experienta pozitiva si pregatirea mea profsionala ma aduc anul acesta la Brasov si ma bucur deja de momentele pe care o sa le petrecem impreuna!

       • Rahib Hashim

        Modul 1

        Ma numesc Martina Kollroß si am 26 de ani. Am crescut intr-o mica localitate langa München si am studiat in Berlin, Roma si Düsseldorf. Acum locuiesc in Köln, orasul domului si al carnavalului. La limba germana imi plac in special cuvintele compuse, precum „Faulpelz“

        • Sarah Maria Lang

         Modul 2

         Buna, numele meu este Stefanie. Vin din Trier (Germania) si ma bucur foarte mult ca am ocazia sa predau la Scoala de Vara. In timpul liber imi place sa fac sport: sa fac jogging, sa dansez, sa boxez si sa fac drumetii. De asemenea sunt pasionata de calatorii. In urmatoarea mea calatorie in Romania urmeaza sa ne intalnim

         • Stefanie Gantsching

          Modul 2

          Buna, sunt Alexandra, am 23 de ani si studiez in Jena germana ca limba straina si comunicare economica interculturala. Marea mea pasiune este calatoritul! Imi place foarte mult sa cunosc noi culturi si sa invat, respectiv sa ii invat pe altii limbi straine. Din acest motiv am petrecut perioade mai indelungate de timp in ultimii ani in Mexic, Singapore, Indonezia si Italia. De asemenea dansez cu mare placere. Ma bucur foarte mult deja de scoala de vara din Romania