Testimonialele participantilor la Scoala de Germana 2017


Ilinca Maria Catalina,

Structura cursurilor – Fantastica! Dimineata, la 9:30, patru ore de germana au intrat mai mult decat perfect. A fost super ok, am putut sa ne concentram, a fost foarte bine, profesorii ne-au ajutat sa ne trezim mai bine, cursurile au fost foarte relaxante, dar in acelasi timp complexe si cu substrat. Materialele didactice folosite: Am un teanc imens de: Gramatica, Texte, versuri de la melodii, rebusuri si multe altele. A fost foarte interesant, materialele sunt foarte practice si foarte bune, le-am folosit cu mare drag. In timpul liber am dansat, am cantat, am mers in drumetii, ne-am plimbat, am facut turul brasovului, astazi mergem la aventura park, am fost la paintball. Au fost foarte multe activitati, ne-au umplut timpul liber perfect, nu ne puteam destinde mai bine de atat. Dupa cursuri, un curs de dans a fost mai mult decat bine venit. Am invatat Salsa, Bachata, a fost foarte interesant si mi-a placut foarte mult. Fiind al treilea an aici deja ma cunosc bine cu oamenii din staff si m-am simtit foarte bine alaturi de ei, ma simt ca acasa intotdeauna cand vin aici. Organizarea scolii de vara mi se pare dintotdeauna una foarte buna. Totul este bine la pus la punct. Profesionalismul este cuvantul care descrie cel mai bine caracteristica principala a acestei tabere. Punctul forte este locatia, este minunat. Ma simt atat de bine si relaxatata!

Ilinca Maria Catalina, I.L. Caragiale


Milosescu Petru,

Toti profesorii au fost foarte draguti, ne-au ajutat cat de mult au putut, la noi la curs la B2-C1 am vorbit cat am putut de mult ceea ce ne-a ajutat foarte mult. Activitatile de timp liber sunt super faine, de la Paintball la Parc Aventura, foarte bine gandite si au imbinat utilul cu placutul. Cel mai mult mi-a placut Parc Aventura pentru ca nu mai fusesem niciodata. Au fost super distractive, ne-au ajutat sa ne facem prieteni, sa comunicam. Locul a fost perfect ales in munti, mancarea a fost buna, personalul super dragut ca intotdeauna. Este o tabara foarte distractiva, imbina utilul cu placutul. E un avantaj faptul ca ai sansa sa vorbesti cu profesori nativi. Germana + Distractie = Scoala de germana !

Milosescu Petru, Universitatea Politehnica Bucuresti


Teodor Nichifor,

Structura cursurilor a fost buna, mi-a placut foarte mult ca au fost profesori din Germania sau Austria. Mi-a placut mult ca ne-am divizat in grupe mai mici. Consider ca un numar mai mic in grupa sporeste productivitatea si invatarea prielnica iar asta este un punct forte al taberei. Activitatile de timp liber. Nu ma asteptam sa avem atat de mult timp liber cand am auzit de 40 de ore de germana. Spre suprinderea mea insa am avut si niste timp liber care a fost binevenit pentru ca orele au fost destul de solicitante. Am fost la paintball si asta mi s-a parut cel mai fain. Locul este minunat, nu mai fusesem niciodata in zona Moieciu si ma bucur tare mult ca am venit. Mancarea foarte buna iar personalul este exceptional. Punctul forte al scolii de germana este faptul ca imbina foarte bine studiul limbii germane cu distractia. Faptul ca inveti germana de la persoane native este perfect iar faptul ca esti printre munti iti ofera posibilitatea de a merge in drumetii, de a vedea locuri noi si de a te distra.

Teodor Nichifor, Colegiul National Calistrat Hogas, Piatra Neamt


Nicolae Mara Ioana,

Toate cursurile au fost foarte bine organizate. Au fost desfasurate pe teme de actualitate care ne-au interesat, iar atmosfera calda ne-a facut sa ne simtim cat mai bine si sa invatam cu drag. Activitatile din timpul liber au fost atat interactive cat si distractive, am avut sansa sa ne cunoastem intre noi, sa formam noi prietenii si a fost grozav sa participam. Personalul a fost Mega dedicat si a vrut sa ne raspunda cat mai repede la intrebari si la cerinte. Au vrut sa ne faca sederea aici cat mai placuta si sa ne simtim si cat mai bine alaturi de ei. Punctul forte al scolii de germana este faptul ca se elimina granita dintre profesor si elev, ca ne simtim cat mai bine la curs si ne dam seama ca putem invata o limba straina in timp ce ne distram. Este o experienta unica.

Nicolae Mara Ioana, Liceul Teoretic Ovidius, Constanta


Ivanov Miruna,

Cursurile sunt foarte bine structurate, in sensul ca profesul incepe sa predea, intre timp colegii lucreaza, sunt si discutii in timpul orelor. Sunt activitati de distractie, cu joculete interactive. Foarte bine organizata. Activitatile de timp liber sunt foarte distractive. Pur si simplu nu pot sa te plictisesti. Cel mai mult mi-a placut la tirul cu arcul. Locatia superba, personalul foarte dedicat, mancarea e delicioasa, totul e perfect. Cel mai mare avantaj al SDG este faptul ca profesorii sunt nativi, cei care vin in tabara au ocazia de a invata limba germana, de a-si imbogati cunostintele intr-un mediu in care se vorbeste germana. Este de neuitat!

Ivanov Miruna, Universitatea Bucuresti


Dragomir Ciprian,

Este destul de interesant, profesorii au avut materiale interesante. Noi, de exemplu nu am avut un examen. Facem un ziar pe care il prezentam, cu poze, avem un debate la final. Activitatile de timp liber sunt super tari, mai ales paintballul, tirul cu arcul, tirul cu pusca, drumetia, care mi-a placut cel mai mult. Locul este ca de obicei, de trei ani vin, acelasi personal foarte dragut, mancarea foarte buna, cazarea, camera este curata in fiecare zi, mai ales organizatorii. Punctele forte sunt organizarea si stilul de a avea cursuri dimineata si seara timp liber care poate fi petrecut cu profesorii ceea ce este un alt mod de a invata. Este una dintre cele mai interesante tabere in care am fost!

Dragomir Ciprian, Liceul German Goethe, Bucuresti


Rosu Antonio Victor,

Profesorii foarte foarte ok, eu nu sunt la un nivel foarte avansat, sunt la A1.2. In caz ca nu am inteles ceva am fost ajutat iar materialele didactice au fost foarte bune. Activitatile de timp liber au fost foarte distractive, cel mai mult mi-a placut la paintball, am si castigat acolo, desi mi-am luat destul de multe lovituri. Locul foarte misto, am avut norocul de a prinde o camera mare, desi si celelalte sunt foarte dragute. Mancarea este foarte buna. In alte tabere am avut nevoie de bani pentru mancare in plus, dar aici a fost foarte bine. Punctul forte este faptul ca iti faci prieteni noi iar persoanele sunt de calitate.

Rosu Antonio Victor, Colegiul National Mihai Viteazul, Bucuresti


Peicu Rares Teodor,

Pot sa imi spun parerea despre profesoara mea, Andreea, care mi s-a parut o persoana foarte de treaba. Programul ni s-a parut putin greu la inceput dar ne-am obisnuit cu el si a fost o experienta grozava. In afara de faptul ca am dormit foarte mult ne-am si distrat, mai ales la paintball. Locul chiar e foarte bine amenajat, festivalul (Vlahia Festival) a fost foarte frumos. Punctul forte a fost diversitatea oamenilor care vin aici. Este o experienta de neuitat.

Peicu Rares Teodor, Colegiul National Unirea, Focsani


Mihalache Stefan,

Mi-a placut, nu pot sa ma gandesc la cum s-ar fi putut mai bine, iar partea cu impartirea pe grupe de nivel mi se pare cea mai buna idee. Activitatile de timp liber au fost super tari, programul uneori mi se parea cam plin, dar aceste activitati au fost foarte bine facute. Cel mai mult mi-a placut iesirea de sambata, drumetia. Organizarea mi s-a parut ok, nimic de obiectat. Punctul forte il reprezinta profesorii din Germania.

Mihalache Stefan, Colegiul National Grigore Moisil amp;#8211; Brasov


Ana Maria Savu,

Mi-a placut, mi-a prins foarte bine, totul a fost super ok, chiar am invatat multe, profii sunt super de treaba. Activitatile de timp liber mi s-au parut super. Cel mai mult mi-a placut paintball-ul si drumetia de pe munte. Personalul este super de treaba, de gasca, organizarea foarte buna, locatia superba, munte, aer curat. Punctul forte il reprezinta cursurile de germana. Profesorii mi-au placut la nebunie. Toti sunt de gasca, tineri, super faini.

Ana Maria Savu, Colegiul National Grigore Moisil, Brasov


Bianca Roxana Moise,

Profesorii foarte bine pregatiti, mi-au placut ca au fost activitati atat de gramatica, cat si de imbunatatire a vocabolarului si toate au fost interactive. Faptul ca profesorii au fost nativi ne-a obligat sa folosim limba germana cat mai mult. Activitatile de timp liber mi s-au parut foarte interesante, mai ales Treasure-Huntul organizat de profesori. Am avut cateva provocari destul de interesante, niste puzzle-uri de rezolvat. Mi-a placut ca am fost pusi in echipe si automat a trebuit sa ne intelegem intre noi, am legat prietenii, ne-am cunoscut cu totii. Locatia este superba, peisajul aminteste de peiesajele din Germania, sa spun asa. Personalul a fost intotdeauna la dispozitia noastra cand am avut nevoie. Mancarea a fost ok, am avut un meniu destul de diversificat. Punctul forte este faptul ca profesorii sunt nativi si putem interactiona cu ei. In alte parti nu prea avem sansa de a vorbi cu nemti cand vrem sa invatam limba germana.

Bianca Roxana Moise, Master amp;#8211; Studii Anglo-Americane


Dobrica Antonia,

Cursurile au fost foarte bine structurate, am avut o relatie foarte buna cu profesoara mea si pot spune ca am invatat chiar mai multe decat intr-un an la scoala. A stiut sa comunice foarte bine cu noi si exercitiile pe care ni le-a dat au fost perfect mulate pe ceea ce ne-a predat. Activitatile de timp liber, chiard aca nu am participat la toate, au fost foarte ok, mi-a placut mult treasure hunt-ul. A fost interactiv si a fost o ocazie buna de a cunoaste zona si de a ne cunoaste intre noi. Locatia mi s-a parut foarte frumoasa, mi s-a parut o alegere foarte buna, personalul foarte politicos si mereu disponibil pentru a te ajuta. Punctul forte este faptul ca intr-un scurt timp inveti foarte multe.

Dobrica Antonia, Colegiul National Mihai Viteazul, Ploiesti


Radu Minea,

Cel mai bun lucru a fost faptul ca am vorbit foarte mult, pentru ca la o limba straina asta este cel mai important si de asemenea profesorii au stiut ca suntem intr-o tabara, nu doar la niste cursuri, asa ca nu au fost nici prea duri nici prea delasatori, ceea ce a fost perfect. Am avut marele noroc de avea cu cine sa ma duc in aceste activitati : Parcul Aventura, Turul din Brasov, Fotbalul, Paintball-ul, au fost super. Cazarea a fost foarte buna, patul a fost super in regula, mancarea a fost gustoasa si cel mai bine este ca putem primi completari la masa, putem cere cat vrem. Punctul forte este faptul ca vin oameni care chiar vor sa invete si sa se si distreze in acelasi timp. Tocmai de aceea suntem un colectiv foarte balasat.

Radu Minea, Colegiul National Tudor Vianu, Bucuresti


Adrian Lapadat,

Profesorii mi s-au parut foarte inteligenti si pasionati de materia pe care au predat-o. Faptul ca am vorbit numai in germana la cursuri, mi s-a parut foarte folositor pentru ca atunci chiar ai nevoie sa iti folosesti toate cunostintele de germana pentru a-ti da seama ce se intampla. Activitatile de timp liber mi s-au parut foarte bine planuite, incat am avut destul timp pentru a ne relaxa, dar si lucruri planuite care au fost tare smechere. Mi-a placut mult tirul cu arcul. Locul este foaret placut, suntem la munte si aici e foarte fain. Organizarea mi s-a parut foarte bine facuta, am avut niste vreme mai rea si a fost foarte bine restructurata pentru a tine cont de vreme. Doua puncte au fost foarte importante pentru mine: Primul a fost libertatea de a face ce vrem intr-o limita rezonabila. Al doilea a fost faptul ca profesorii au fost germani. E o experienta mult mai faina.

Adrian Lapadat, Brookfield Academy, Milwakee,SUA


Gorgu Horia,

Profesorii mi s-au parut de treaba, spontani, foarte bine pregatiti. Activitatile de timp liber mi s-au parut foarte diversificate, pe gustul tuturor si bine organizate. Cel mai mult mi-au placut cursurile de dans. Personalul e super ok, locul superb, intr-un mediu deosebit iar mancarea buna si diversificata. Punctul forte al scolii de germana este diversitatea. Este o oprtunitate deosebita.

Gorgu Horia, Doctorand, Farmacie