Profesori participanti SDG 2017

 • Alexandra Busch

  Modul 1 si 2

  Buna tuturor! Numele meu este Alexandra, am 25 de ani si locuiesc in Jena unde imi finalizez studiile in domeniul predarii limbii germane strainilor. Dupa ce anul trecut am avut parte de atatea experiente grozave la Scoala de Germana, ma bucur foarte mult sa fac parte si anul acesta din echipa de profesori. Imi place foarte mult sa citesc, sa gatesc, iar in timpul liber stau cu placere la soare. Ma bucur deja de cursurile de la Scoala de Vara si de timpul petrecut alaturi de voi in Romania!

  • Christiane Ruhrmann

   Modul 1 si 2

   Buna tuturor! Numele meu este Christiane Ruhrmann si anul acesta sunt pentru a doua oara la Scoala de Germana. Am studiat in Augsburg predarea limbii germane ca limba straina/secundara, comunicare interculturala si romanistica (spaniola). In vara anului 2015 am fost in Romania pentru prima oara si din toamna lui 2016 lucrez in Timisoara ca profesoara de limbagermana. Ma bucur foarte mult sa va cunosc sau sa va reintalnesc la Scoala de Germana si sa petrecem impreuna o vara minunata!

   • Jolene Ressing

    Modul 2

    Numele meu este Jolene Ressing si mi-am finalizat studiile in domeniul germanisticii si anglisticii la Universitatea din Münster. Pe langa studiu predau de mai multi ani germana calimba straina/ secundara. Spre exemplu, in cadrul unui program de schimb in Anglia am predatgermana la Universitatea din Sheffield. Am participat si anul trecut la Scoala de Germana si ma bucur sa pot fi alaturi de voi si anul acesta!

    • Andrea Kadic

     Modul 2

     Am studiat in Salzburg si Linz teorie muzicala, arta dirijatului si germanistica. Momentan sunt profesoara de solfegiu la universitatea de muzica si in acelasi timp activez ca evaluator pentru limba germana ca limba straina (pentru diploma austriaca de limba- Österreichisches Sprachdiplom) in Linz. Cariera mea dubla, de profesoara de muzica si limbi straine mi-a oferit posibilitatea de a acumula numeroase experiente frumoase cu oameni din diferite culturi. Romania este tara mea de suflet…La Scoala de Vara din 2014 m-am indragostit imediat de natura, limba si in special de oamenii din Romania..Ma bucur de o a doua calatorie in Romania vara aceasta!

     • Laura Hilsmann

      Modul 2

      Ma numesc Laura Hilsmann si imi finalizez studiile la nivel masteral in domeniul predarii limbii germane strainilor si germanisticii la Universitatea Bielefeld. Pentru mine nu exista nimic mai frumos decat sa calatoresc sau sa citesc. Unul dintre autorii mei preferati este Herta Müller, acesta fiind unul dintre numeroasele motive pentru care doresc sa vin in Romania. Ma bucur deja de timpul pe care urmeaza sa-l petrecem impreuna in zona Brasovului, de orele de germana, sa cunosc oameni noi si sa traiesc noi experiente, sa vizitez Biserica Neagra si de ce nu, poate, sa intalnim chiar un urs in Carpati.

      • Silvia Danninger

       Modul 1

       Hallo! Numele meu este Silvia Danninger, am 25 de ani si mi-am finalizat studiile in Viena in filologie germana/ germanistica. In prezent urmez si un masterat in domeniul predarii limbii germane ca limba secundara/straina. Am predat deja in Romania (in Bucuresti) acum cativa ani si am avut ocazia sa cunosc si sa apreciez natura si oamenii minunati din Romania. Aceasta experienta pozitiva si pregatirea mea profsionala ma aduc anul acesta la Brasov si ma bucur deja de momentele pe care o sa le petrecem impreuna!

       • Martina Kollroß

        Modul 2

        Ma numesc Martina Kollroß si am 26 de ani. Am crescut intr-o mica localitate langa München si am studiat in Berlin, Roma si Düsseldorf. Acum locuiesc in Köln, orasul domului si al carnavalului. La limba germana imi plac in special cuvintele compuse, precum „Faulpelz“

        • Stefanie Follmann

         Modul 1

         Buna, numele meu este Stefanie. Vin din Trier (Germania) si ma bucur foarte mult ca am ocazia sa predau la Scoala de Vara. In timpul liber imi place sa fac sport: sa fac jogging, sa dansez, sa boxez si sa fac drumetii. De asemenea sunt pasionata de calatorii. In urmatoarea mea calatorie in Romania urmeaza sa ne intalnim

         • Alexandra Treder

          Modul 1 si 2

          Buna, sunt Alexandra, am 23 de ani si studiez in Jena germana ca limba straina si comunicare economica interculturala. Marea mea pasiune este calatoritul! Imi place foarte mult sa cunosc noi culturi si sa invat, respectiv sa ii invat pe altii limbi straine. Din acest motiv am petrecut perioade mai indelungate de timp in ultimii ani in Mexic, Singapore, Indonezia si Italia. De asemenea dansez cu mare placere. Ma bucur foarte mult deja de scoala de vara din Romania

          • Tamara Geiblinger

           Modul 1 si 2

           Va salut pe toti din Austria! Numele meu este Tamara Geiblinger si ma bucur foarte mult sa predau germana la Scoala de Vara! Imi finalizez studiile pedagogice la Universitatea Salzburg in domeniul predarii limbii germane, psihologiei, filozofiei si matematicii. In timpul liber imi place sa ma intalnesc cu prietenii, sa citesc carti interesante sau sa fac drumetii montane. Ma consider norocoasa sa locuiesc in Salzburg, deoarece peisajul este de vis- in special pentru iubitorii de natura. Ma gandesc cu placere la timpul pe care o sa-l petrec in Romania si ma bucur de orele de germana, pe care o sa le facem cat mai interesante, interactive si amuzante

           • Nora Freytag

            Modul 1

            Ma numesc Nora si studiez din 2014 la Universitatea din Bielefeld predarea limbii germane ca limba straina si filologie. Primele experiente profesionale le-am avut deja in Franta, cat si in cadrul unui proiect al universitatii turco-germane din Istanbul. Momentan locuiesc impreuna cu cainele meu in Bielefeld

            • Annika Mühlenbrok

             Modul 1

             Buna, numele meu este Annika si am 25 de ani. Locuiesc in nordul Germaniei in frumosul oras Oldenburg unde imi finalizez si studiile in domeniul predarii germanei si matematicii. In timpul liber calatoresc cu placere si ma bucur de fiecare data sa cunosc oameni si culturi noi.

             • Hannah Wagner

              Modul 1 si 2

              Numele meu este Hannah Wagner, sunt nascuta in Stuttgart, insa momentan imi finalizez studiile in germanistica si anglistica in Heidelberg. Punctul central al studiului se axeaza pe literatura germana si britanica. Am un interes deosebit atat pentru cultura mea cat si pentru alte culturi si limbile asociate acestora. In timpul liber merg cu placere la cinema sau la teatru si calatoresc cu prietenii.