Testimonialele participantilor la Scoala de Germana 2016


Sabina Papa,

Profesorii tineri si dinamici si-au pregatit foarte bine cursurile. Am facut atat partea de gramatica cat si vocabular. Am avut parte de experiente noi si inedite. Totul a fost foarte interactiv. Activitatile de timp liber mi s-au parut foarte bine alese. Am participat la aproape toate si nu am avut timp sa ma plictisesc absolut deloc. Organizarea a fost extrem de buna. Am venit pregatita psihic pentru orice, pentru ca mai avusesem experiente proaste in alte tabere. Locatia este foarte frumoasa,iar totul foarte bine pus la punct!

Sabina Papa, FABIZ, ASE Bucuresti


Alina Cazacu,

Profesorii sunt foarte prietenosi, pe aceeasi lungime de unda cu participantii, incearca sa organizeze cat mai multe activitati care sa fie pe intelesul tuturor. Nu incearca sa-si faca treaba ca niste profesori, ci mai degraba ca niste prieteni care te ajuta intr-un anumit domeniu. Cursurile au fost structurate bine, avand in vedere ca am avut cam 28 de ore intr-o saptamana si au acoperit o mare parte dintr-un capitol. Activitatile din jurul pensiunii au fost foarte frumoase. Cel mai mult mi-a placut jocul de frisbee. Nu mai jucasem niciodata asa ceva si nu m-as fi asteptat sa fie atata tehnica in aruncatul unui disc. Locatia este foarte buna, te indeamna la invatat si la concentrat. Punctul forte al SDG sunt oamenii si felul in care aleg sa puna in practica ideea unei scoli.

Alina Cazacu, Colegiul National Cantemir Voda – Bucuresti


Teodor Benga,

Profesorii sunt foarte buni. Avand in vedere ca sunt nativi te ajuta foarte mult sa iti gasesti cuvintele in germana. Activitatile de timp liber au fost foarte diverse si bine organizate. Foarte mult mi-a placut ca am facut si putin sport. M-am distrat de minune la fotbal! Mancarea foarte buna, personalul si organizatorii foarte draguti! Punctul forte au fost organizatorii si profesorii! Ce sa mai, ne-am simtit doua saptamani ca intr-o familie.

Teodor Benga, Colegiul National Gheorghe Lazar – Bucuresti


Valeria Gutuleac,

Cursurile au fost foarte bine organizate, si, desi aveau o structura prestabilita, profesorii erau mereu pregatiti sa o schimbe pentru a ne ajuta cu ceea ce ne intereseaza pe noi mai mult. Materialele si metodele de predare ale profesorilor au fost inedite. In general totul a fost foarte bine organizat, facandu-se legatura perfect intre sport, studiu si vacanta. Scoala de germana se distinge prin profesorii straini, prin faptul ca este organizata la munte si prin imbinarea perfecta a studiului cu relaxarea.

Valeria Gutuleac, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”


Alexandru Morar,

In primul rand profesorii au fost foarte de treaba. Activitatea a fost foarte bine organizata si structurata. Am avut la dispozitie orice material pentru a exersa! Mi-au placut absolut toate activitatile de timp liber, dar cel mai mult m-a impresionat drumetia in masivul Piatra Craiului. Mancarea a fost excelenta, personalul a fost foarte de treaba si dragut. Totul este exact cum imi place mie! Ce face SDG sa iasa in evidenta este ca organizatorii au reusit sa creeze un program atat de bun incat nu a fost niciun moment in care sa ne plictisim.

Alexandru Morar, Colegiul National Unirea – Focsani


Ariana Popovici,

In timpul orelor invatam foarte multe si ne perfectionam cu totii. Profesorii si organizatorii mi se par foarte draguti si politicosi. Activitatile de timp liber au fost foarte distractive. Cel mai mult mi-a placut treasure huntul din brasov. Locul este foarte frumos! Prefer zona de munte celei de oras, mancarea a fost foarte buna, mai ales prajiturile, eu fiind un fan al dulciurilor… Am mai fost si in alte tabere in care se invata germana, doar ca acolo nu era foarte distractiv. Aici profesorii nu insista numai pe a se lucra. Ei vorbesc cu tine, te ajuta, fac jocuri la care participa si ei!

Ariana Popovici, Scoala Germana Hermann Oberth


Sacaleanu Emilian,

SDG este foarte, foarte bine organizata, mi-a placut foarte mult faptul ca profesorii au predat numai in germana, astfel incat poti sa te obisnuiesti mult mai repede cu limba. Activitatile de timp liber mi s-au parut foarte potrivite, foarte distractive si mi-au placut foarte mult. Cele preferate au fost painball-ul si fotbalul. Organizarea mi s-a parut “impecabila”! Mi-a placut tot: mancarea foarte buna, organizatori si profesori de treaba, locatia minunata… Punctele forte al scolii de germana, parerea mea, sunt locatia, zona pitoreasca, de munte, si organizatorii.

Sacaleanu Emilian, Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi – Radauti


Maria Catalina Ceausescu,

Profesoara, la inceput, ne-a intrebat despre temele pe care vrem sa le abordam si ulterior a fost foarte flexibila si si-a facut programul de studiu in functie de subiectele de care eram noi interesati. A fost chiar cool! Activitatile din timpul liber au fost foarte variate. Am tras cu arcul, am fost la paintball, am participat la treasure hunt-ul din Brasov… Organizarea a fost foarte buna, peisajul este rustic si frumos… de vis! Punctul forte este faptul ca profesorii sunt vorbitori nativi de germana, veniti direct din Germania sau Austria.

Maria Catalina Ceausescu, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” – Bucuresti


Razvan Paun,

Structura cursurilor a fost foarte buna, in egala masura profesorul nostru a avut materialele pregatite, dar a tinut cont si de parerea noastra, de ceea ce ne intereseaza pe noi in mod deosebit. Activitatile din timpul liber au fost foarte multe si variate. Cel mai mult mi-a placut paintball-ul pentru ca a fost foarte dinamic si ne-a dezvoltat totodata si capacitatea de lucru in echipa. Organizarea mi s-a parut foarte buna. Programul a fost foarte bine pus la punct, iar faptul ca au gasit profesori nativi care sa ne poata invata germana autentica este un lucru unic in Romania. Locatia este o zona pitoreasca si in egala masura nici nu iti distrage atentia de la studiu. Totul se imbina perfect!

Razvan Paun, Universitatea Aberdeen – Scotia


Paula Corduneanu,

Profesorii sunt foarte de treaba, cursurile sunt relaxante, nu sunt grele si totodata invatam foarte usor si foarte repede. Activitatile din timpul liber mi-au placut foarte mult. Am participat aproape la toate. Preferatele mele au fost paintball-ul si seara karaoke. Personalul mi s-a parut foarte dragut, manacarea foarte buna si locatia foarte frumoasa. SDG atrage prin faptul ca profesorii sunt vorbitori nativi și mi se pare ceva special faptul ca avem ocazia sa interactionam direct cu ei.

Paula Corduneanu, Colegiul National Eudoxiu Hurmuzachi – Radauti


George Cencu,

Din punctul meu de vedere aceasta tabara este foarte bine organizata, cu o structura didactica foarte buna. Pentru mine reprezinta un avantaj sa interactionez cu vorbitori nativi de limba germana. Mi-a placut foarte mult faptul ca s-a pus foarte mult accentul pe vorbit, nu neaparat pe gramatica sau probleme teoretice, lucruri pe care le poti face la orice alt curs de acest fel. La urma urmei suntem intr-o tabara si trebuie sa ne si distram! Activitatile din timpul liber au fost foarte bine organizate. Fiecare dintre noi s-a regasit intr-o anumita activitate. M-am dus cu cea mai mare placere la parcul de aventuri, la paintball si chiar la fotbal. Vorbind despre loc, toata lumea stie ca Romania este o tara foarte frumoasa, care are foarte multe locuri de vizitat. Statiunea Moieciu de Sus este foarte frumoasa, iar pensiunea si mancarea au fost ireprosabile. Punctul forte este interactiunea cu vorbitorii nativi de limba germana!

George Cencu, Universitatea Politehnica – Bucuresti


Maria Sorca,

Scoala de germana reprezinta pentru mine ceva special. De aceea am revenit si anul acesta! Am combinat inca odata utilul cu placutul. Mi-a placut foarte mult pentru ca am simtit ca suntem ca intr-o familie. Activitatile din timpul liber mi s-au parut foarte interesante. Treasure hunt-ul din Brasov a fost ceva deosebit pentru ca nu am mai participat la asa ceva pana acum. Profesorii sunt de treaba, mancarea foarte buna, organizatorii absolut minunati! Eu am fost in foarte multe tabere si aceasta este preferata mea deoarece combina utilul cu placut. Faptul ca am pastrat legatura cu persoanele pe care le-am cunoscut anul trecut mi se pare un lucru absolut minunat. Aici iti faci prieteni din toata tara!

Maria Sorca, Liceul Pedagogic Carmen Sylva – Timisoara


Andrei Calin Georgescu,

Activitatea didactica a fost interesanta, mai ales pentru ca nu a avut o structura specifica. Profesorii s-au adaptat exact nevoilor noastre. Activitatile din timpul liber au fost foarte diverse si au pornit de la activitati organizate in jurul pensiunii, precum treasure hunt ajungand pana la activitati de o mai mare anvergura, cum ar fi jocul de paintball. Locatia a fost superba! Este un mediu foarte placut in care sa inveti o noua limba straina. Punctul forte: comunitatea care s-a format in jurul acestui proiect!

Andrei Calin Georgescu, Colegiul National Ienachita Vacarescu – Tirgoviste


Bianca Radoslav,

Activitatea didactica mi s-a parut super! Este un cadru foarte relaxat, profesorii sunt foarte deschisi. Orele se desfasoara in limba germana, iar daca nu intelegi ceva imediat iti este explicat in limba engleza. Activitatile din timpul liber au fost foarte variate si iti dau posibilitatea sa alegi ceea ce iti place cel mai mult. Eu m-am inscris la toate! Pana acum am fost la paintball, in drumetie, urmeaza sa mergem in Brasov, am avut kitsch party… Activitatile din timpul liber au fost, asadar, foarte interesante! Mi-a placut faptul ca toata lumea era vesela, nimeni nu era inhibat, lumea dansa, canta, am avut si cursuri de dans, am invatat cativa pasi de salsa, a fost super! Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa fie o mancare asa de buna. Locatia, pensiunile, programul, cum a fost aranjat, intr-adevar era foarte incarcat, dar a fost totul foarte bine pus la punct. Se lucreaza foarte mult pe partea de networking. Ajungi sa cunosti oameni si din Germania si din Austria, oameni din Bucuresti, care organizeaza si de asemenea si copii mai mici sau mai mari decat tine, care intr-o zi pot sa iti fie colegi. SDG este cea mai buna oportunitate de a invata limba germana si totodata de a-ti deschide mintea.

Bianca Radoslav, Universitatea Bucuresti


Razvan Mihai Ursu,

Scoala de Germana mi s-a parut foarte interesanta. Profesorii straini, naitivi germani reprezinta un plus foarte mare. Astfel, interactionand cu ei, intelegem mult mai bine germana. In al doilea rand, cursurile au fost foarte bine structurate. Profesorii au ales foarte bine materialele si metodele lucru, datorita experientei lor in predarea limbii germane strainilor. Activitatile de timp liber mi s-au parut foarte interesante si foarte multe, am avut foarte putini timpi morti, in care sa nu facem nimic. Tot timpul am fost angrenati in tot felul de activitati. Am mers in excursii, drumetii, petreceri, cursuri de dans etcamp;#8230; au fost foarte multe si foarte bine gandite. Kitsch party-ul ar fi cea care mi-a placut cel mai mult, pentru ca nu am mai participat niciodata la o astfel de petrecere. A fost o experienta inedita! Mi s-a parut foarte interesant faptul ca organizatorii au ales o zona montana. Aici este mai linistit si e un aer diferit, mai bun. Cand vine vorba despre pensiune si despre mancare, au fost foarte bune, au reusit sa ne satisfaca toate gusturile, au fost si mancaruri alese in functie de preferintele oamenilor, spre exemplu meniuri pentru vegetarieni. Cred ca SDG are foarte multe puncte forte. In primul rand este printre putinele tabere de germana organizate in Romania, iar in al doilea rand implica si straini, ceea ce este mult mai bine decat sa aduci profesori de germana din tara.

Razvan Mihai Ursu, Colegiul National Mircea cel Batran – Constanta


Cristina Lazar,

Cursurile au fost foarte bine structurate si diverse. Nu s-a pus accentul doar pe gramatica, foi, exercitii… Programul a inclus si vizionare de film, am ascultat muzica, iar toate ideile au fost inovative fata de cum se preda in general materia in Romania. Activitatile de timp liber au fost foarte interesante. Cel mai mult mi-a placut paintball-ul, unde am stat mai mult ascunsa dar tot am reusit sa fac cateva vanatai… si kitsch party-ul, activitate la care initial nu doream sa particip, s-a dovedit a fi ceva nemaipomenit. Chiar nu imi inchipuiam ca totul va fi atat de bine organizat! Mancarea a fost super buna, cazarea la fel, iar personalul este foarte prietenos, tanar si mereu dispus sa te ajute cand ai o problema. Punctul forte este faptul ca toti participantii sunt uniti si, desi nu se cunosc de la inceput, ajung sa devina prieteni si sa sa nu isi mai doreasca sa plece niciodata de aici.

Cristina Lazar, FABIZ, ASE Bucuresti


Dragos Grigore,

Activitatea didactica mi s-a parut foarte frumoasa. Am fost speriat la inceput pentru ca am avut profesori nativi. Eu nestiind foarte bine germana am zis ca va fi o problema, dar nu a fost absolut nicio problema deoarece profesorii vorbesc si limba engleza. Programul din timpul liber a fost foarte bine structurat. Nu am avut timp sa ne plictisim deloc. Am avut numeroase activitati sportive, dar pe langa asta am avut si dansuri si filme. Activitatea preferata a fost paintball-ul. Organizarea a fost foarte buna, iar mancarea este extraordinara!

Dragos Grigore, Colegiul National Grigore Moisil – Bucuresti


Catalina Badea,

Am crezut initial ca va fi foarte stresant, dar m-am inselat! Nu este deloc stres deoarece nu ai parte de acel tip de scoala clasica. Totul este foarte distractiv. Facem o gramada de jocuri si vorbim foarte mult, ceea ce ne ajuta sa ne dezvoltam vocabularul mult mai repede. Am facut lucruri pe care nu le mai facusem niciodata, cum ar fi paintball-ul. Mancarea a fost foarte buna, voi ajunge cu cateva kilograme in plus acasa! Per total am cunoscut foarte multi oameni si am invatat o gramada de cuvinte noi in limba germana!

Catalina Badea, Universitatea Bucuresti


Teodora Argintaru,

Cursurile au fost foarte bine structurate, s-a pus accentul pe invatare non-formala, s-au imbinat jocurile cu gramatica si exercitiile de vocabular. Activitatile de timp liber au fost foarte diversificate si bine alese. Am participat la toate! Preferata mea a fost Parc Aventura. Mancarea a fost exceptionala, camerele foarte curate si personalul amabil. Mai bine decat ma asteptam. Punctul forte: profesori nativi si cursuri intensive (4-6 ore de germana pe zi).

Teodora Argintaru, Colegiul National Gheorghe Lazar – Bucuresti