Profesori participanti SDG 2016

 • Selma Sagman

  editia I

  Buna, ma numesc Selma si vin din apropriere de Heidelberg. De 16 ani locuiesc in Berlin, unde mi-am finalizat studiile in 2008. Sunt profesoara de germana pentru straini si am diferinte experiente de predare in Germania si in strainate, printre care si doi ani de activitate ca lector DAAD in Turcia. In timpul liber citesc cu placere amp;#8211; “Harry Potter” este cartea mea preferata. Filmul meu preferat este „Kung Fu Panda“. Alte filme ma plictisesc de multe ori

  • Dominik Lanzerstorfer

   editia I

   Numele meu este Dominik Lanzerstorfer si in prezent studiez economie internationala in Viena. Printre hobby-urile mele se numara muzica (cant la trompeta) si ultimate frisbee. In cadrul programului de schimb academic pe care l-am desfasurat la Universitatea din Sheffield, Marea Britanie, am inceput sa predau limba germana studentilor straini si ma bucur foarte mult sa pot continua acest lucru la Scoala de Vara din Romania.

   • Lisa Witt

    editia I

    Ma numesc Lisa Witt, am 28 de ani si sunt originara din Germania. In prezent locuiesc in Viena si imi finalizez studiile la nivel de master in domeniul predarii limbii germane strainilor. Printre interesele mele se numara muzica, filmele, cultura, gatitul si limbile straine.

    • Laura Distlbacher

     editia I

     Numle meu este Laura Distlbacher si locuiesc in Austria. Momentan predau limba germana la un liceu in Wels. In ultimii ani am avut ocazia sa acumulez diverse experiente de predare a limbii germane, printre care si una la o universitate in Finlanda. In timpul liber imi place sa ma intalnesc cu prietenii, sa fac sport si sa citesc o carte buna.

     • Daniel Brandlechner

      editia I si II

      A invata o limba straina inseamna implicit a acumula noi experiente. Numele meu este Daniel Brandlechner. Sunt nascut in provincia din Alpi, Südtirol in Italia, unde se vorbeste atat germana cat si italiana si unde am crescut intr-un mediu bilingv. Dat fiind interesul meu pentru limbi straine studiez in prezent la Universitatea din Viena comparatistica si predarea limbii germane ca limba straina/secundara. Ma bucur foarte mult sa pot oferi cursuri interesante si diverse si interesante la Scoala de Vara si astept cu nerabdare sa petrec multe momente frumoase in Transilvania alaturi de voi!

      • Mathias Rauch

       editia I si II

       Ma numesc Mathias Rauch, provin din Südtirol si locuiesc de sapte ani in Viena. Momentan imi finalizez studiile la nivel masteral in domeniul predarii limbii germane ca limba straina/ secundara si sunt foarte multumit ca meseria de profesor imi ofera posibilitatea de a cunoaste diversi oameni si diverse culturi.

       • Marie Luise Kuckert

        editia I si II

        Ma numesc Marie-Luise Kuckert si in prezent studiez la universitatea Martin-Luther din Halle pentru a deveni profesoara de germana, engleza si italiana. Sunt profesoara din pasiune si din acest motiv am predat deja germana ca limba secundara in diverse locuri, inclusiv la Scoala de Vara din Romania anul trecut. Pe langa predat, in Halle sunt implicata in domeniul educatiei pivind drepturile omului la Amnesty International.

        • Maria Reinicke

         editia I si II

         Buna, ma numesc Maria Reinicke, am 27 de ani si vin din Bernburg, un mic oras la Saale. Mi-am finalizat la inceputul acestui an studiile la Universitatea MLU Halle-Wittenberg si sunt profesoara la liceu de germana si rusa. Ma bucur foarte mult de perioada ce va urma sa o petrec in Romania si astept cu nerabdare noile experiente in domeniul predarii germanei, insa si de natura interculturala, rezultate din interactiunea cu participantii. In timpul liber imi place sa cant, sa gatesc, sa joc teatru si sa calatoresc in intreaga lume pentru a cunoaste diverse culturi.

         • Sandra Beer

          editia II

          Numle meu este Sandra Beer si am studiat germanistica, anglistica si stiinte dramatice la Universitatea Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg de unde am obtinut diploma de licenta in 2013. In timpul studiilor cat si dupa finalizarea acestora am predat la diverse universitati din Ucraina si Marea Britanie. Momentan lucrez ca lector DAAD in Anglia, unde sunt responsabila pentru coordonarea programelor de predare a limbii straine si unde predau la diferiti ani de studiu comunicare, literatura si lingvistica.

          • Lorenz Moosmüller

           editia II

           Buna, numele meu este Lorenz, am 29 de ani si vin din München. Momentan locuiesc si studiez la Viena. In timpul liber citesc cu placere (spre exemplu acum citesc Ferma animalelor de George Orwell), practic sport (inot, baschet) sau ies cu prietenii. Imi face foarte mare placere sa calatoresc in diverse tari. Ma intereseaza cum traiesc oamenii in alte regiuni, cum comunica intre ei si cum gandesc. Date fiind cele de mai sus, ma bucur foarte mult de prima mea calatorie in Romania.

           • Jolene Ressing

            editia II si III

            Numele meu este Jolene Ressing si in prezent studiez germanistica si anglistica la Universitatea din Münster. Pe langa studiu, predau de mai multi ani germana ca limba straina/ secundara. Spre exemplu, in cadrul unui program de schimb academic in Anglia am predat germana la Universitatea din Sheffield. Ma bucur sa petrec o vara grozava in Romania alaturi de participantii de la Scoala de Vara.

            • Zivorad Zujovic

             editia II si III

             Conform numelui sunt un austriac „tipic“: tatal meu provine din Serbia, iar mama mea este romanca din Banatul Sarbesc. Eu sunt nascut si crescut in Viena. Ma pregatesc sa devin profesor de limba bosniaca/croata/sarba, rusa si poloneza si in acelasi timp imi finalizez studiile masterale in slavistica si predarea limbii germane strainilor la Universitatea din Viena. Am studiat de asemenea in Rusia (Sf. Petersburg si Moscova), iar germana am predat atat in tara cat si in strainatate (Republica Moldova, Polonia, Federatia Rusa, Serbia, Ucraina). Anul acesta este randul Romaniei si ma bucur foarte mult de aceasta experienta.

             • Alexandra Busch

              editia II si III

              Buna, numele meu este Alexandra Busch, am 24 de ani si studiez predarea limbii germane strainilor la Universitatea din Jena. Imi place foarte mult sa citesc, sa gatesc, iar in timpul liber joc cu placere Quidditch. Ma bucur foarte mult sa predau la Scoala de Vara, sa cunosc oameni noi si sa acumulez cat mai multe experiente.

              • Kim Leutgeb

               editia III

               Buna, numele meu este Kim, am 25 de ani si imi finalizez in Austria studiile la nivel de master in domeniul predarii limbii germane ca limba straina/secundara. Printre hobby-urile mele se numara cunoasterea limbilor straine si a diverselor culturi, calatoritul, drumetiile si muzica. Ma bucur foarte mult sa cunosc Romania si oamenii sai vara aceasta!

               • Angela Schmid

                editia III

                Ma numesc Angela Schmid si vin din Sudul Germaniei. De ceva timp locuiesc in Italia und am studiat Germana si Engleza. Am participat la un curs de perfectionare in predarea limbii germane strainilor organizat de Institulul Goethe si de-a lungul timpului am predat in cadrul a diferite programe educationale. Am participat si anul trecut la Scoala de Vara, unde am avut parte de o experienta extraordinara pe care doresc sa o repet si anul acesta.

                • Marie Sophie Borchelt

                 editia III

                 Buna, ma numesc Marie-Sophie, insa toti imi spun mai simplu Sophie. Am 24 de ani si locuiesc in frumosul oras Bielefeld, situat in regiunea Nordrhein-Westfalen, unde imi finalizez studiile masterale in domeniul predarii limbii germane strainilor. Cand nu sunt la universitate, ma intalnesc cu placere cu prietenii, fac sport si merg la cinema. De asemenea dansez cu placere Cumbia (chiar daca sunt departe de a fi o experta). Ma intereseaza limbile straine si diversele culturi si ma bucur intotdeauna sa acumulez noi experiente multiculturale!

                 • Maimuna Sallah

                  editia III

                  Bună ziua! Numele meu este Maimuna Sallah si studiez germanistica si filosofie la Universitatea Carl von Ossietzky din Oldenburg, Germania. Pe langa studiu ma ocup cu placere de literarura si limbi straine, citesc, scriu texte si particip la Poetry Slams. Iarna trecuta am petrecut un semestru la Universitatea din Brasov si ma bucur foarte mult sa revin in aceasta regiune ca profesoara la Scoala de Vara.

                  • Angelina Urbanczyk

                   editia III

                   Prenumle meu este italian, numele polonez, iar inima mea germana este deschisa catre toata lumea. Din acest motiv m-am decis sa studiez la nivel de master la Universitatea Friedrich-Schiller din Jena predarea limbii germane strainilor. Obiectivele mele: sa cunosc noi oameni si culturi, sa imi fac prieteni, sa-i entuziasmez pe cei din jur pentru a invata germana si sa evoluez pe plan uman si profesional alaturi de acestia. Un loc important in viata mea il au literatura, muzica si sportul, cantatul la chitara, miscarea in aer liber, dansul si scrisul. Din toate acestea incerc sa preiau cate ceva si la ore, deoarece bucuria de a invata o limba straina este cea mai importanta in procesul educational.