Testimonialele participantilor la Scoala de Germana 2015

Eliza Cosma,

Consider benefic faptul ca profesorii sunt “de la mama lor”, cum s-ar spune, ca sunt vorbitori nativi de germană. Mi s-a parut foarte interesant si faptul ca s-au facut grupuri diferite in functie de nivelul pe care il are fiecare persoana si este oarecum omogena compunerea acestora. Sincer nu ma asteptam sa faceti atatea lucruri pentru noi, adica in fiecare zi sa fie altceva de facut. Nu m-am plictisit deloc. Consider ca scoala de vara este foarte bine organizata si am reusit sa facem foarte multe lucruri intr-un timp foarte scurt. A fost un program absolut minunat, cele mai bine investite doua saptamani din viata mea!

Eliza Cosma, Universitatea din București

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Elizei!

Octavian Patras,

Materialele au fost foarte bune: prezentarile, filmuletele etc. Profesorii foarte intelegatori; ne-au dat pauza de fiecare data cand am avut nevoie, ne-au explicat o data, de doua ori, de trei ori fara niciun fel de problema. Aici exista si o latura educativa fata de celelalte tabere unde doar te duci si te distrezi. Voi recomanda tabara si altor persoane si anul viitor sper sa revin impreuna cu alti prieteni, pentru ca m-am simtit foarte bine aici. Pe scurt, scoala de vara inseamna distractie maxima si cursuri nemaipomenite!

Octavian Patras, COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE LAZAR – BUCURESTI

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a lui Octavian!

Ioana Anghelache,

De multa vreme mi-am dorit sa invat limba germana si am considerat ca asta ar fi o oportunitate pentru un start in forta. A fost peste asteptarile mele. Mi-a placut foarte mult stilul de predare, rabdarea cu care profesoara mea a predat si faptul ca intotdeauna au incercat sa se asigure ca am asimilat tot. Punctul forte il reprezinta profesorii care sunt nativi. Activitatile de timp liber au fost foarte multe, foarte frumoase. Cu siguranta o sa o recomand si voi reveni si eu la anul.

Ioana Anghelache, Academia de Studii Economice Bucuresti

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Ioanei!

Corneliu Calmau,

Activitatea didactica a fost foarte buna. Am invatat mai mult decat ma asteptam, mai mult decat as invata la scoala daca as face germana si mai mult decat as invatat studiind alte limbi in liceu si chiar si in facultate. Activitatile de timp liber au fost interesante. Mi-a placut foarte mult ca nu prea am avut timp liber, mereu am avut ceva de facut. Totul este foarte bine organizat si se observa un profesionalism care celorlalte scoli de vara le lipseste. A fost o experienta super intr-un mediu prietenesc. Clar as recomanda-o si cred ca o sa revin si eu anul viitor.

Corneliu Calmau, Universitatea Politehnica din Bucuresti

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a lui Corneliu!

Sorana Dumitru,

. Am fost si anul trecut cu prietenii si ne-am simtit foarte bine. A fost o experienta foarte frumoasa pe care am zis ca trebuie sa o repetam si anul acesta. Profesorii mi s-au parut foarte bine alesi. Sunt niste persoane foarte deschise si de treaba cu care poti sa vorbesti foarte usor si care chiar vor sa te indrume. M-au ajutat foarte tare sa-mi imbunatatesc comunicarea in limba germana. Nu m-am plictisit niciun moment, mereu au fost organizate diverse activitati, a fost si o cautare de comori, am mers pe dealurile din jur si ne-am bucurat de peisaje foarte frumoase. A fost interesant ca am lucrat in echipa. Activitatile de grup au fost foarte bine organizate si m-au ajutat sa imi fac noi prieteni si sa cunosc multa lume. Oamenii sunt foarte deschisi si prietenosi, nu numai profesorii si studentii, dar si oamenii din echipa de organizare. Pe scurt, scoala de vara inseamna prietenie, educatie, dar si distractie!

Sorana Dumitru, COLEGIUL NATIONAL GHEORGHE LAZAR – BUCURESTI

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Soranei!

Polak Miroslav,

Am vrut sa incerc niste cursuri de vara, pentru a-mi petrece timpul liber intr -un mod diferit si pentru a invata ceva nou. Am gasit aceasta oferta pe internet. Cursurile au fost foarte bune; In grupa mea era o atmosfera prietenoasa, am avut un profesor foarte bun din Austria si am fost ca o mare familie. Activitatile de timp liber au fost la un nivel superior : paintball, parc de aventura, excursii in orase precum Brasov si Sibiu si filme germane. Aceasta este prima scoala de vara la care particip, dar imi place ideea de combina calatoritul cu invatatul si cunoasterea de noi oameni . A fost un mod foarte bun de a-mi petrece timpul in vacanta de vara.

Polak Miroslav, Slovak Technical University Bratislava

Florentina Watzlawek,

Am ales Scoala de Germana in primul rand pentru ca am vrut sa fiu aici, sa aflu la ce nivel sunt si sa invat cu profesori nativi. Am cunoscut foarte multe persoane tinere de la care mi-am luat energie pentru tot anul. Activitatile didactice au fost foarte bine organizate, multe metode interactive care au provocat invatarea si o comunicare foarte buna. Activitatile de timp liber au fost la un nivel extraordinar, pentru ca acum am vazut care sunt limitele mele. Am fost in echipe cu tineri si am facut fata. M-am bucurat de caldura si colegialitatea lor si cred ca ne-am impartasit sentimentele acestea unii altora.

Florentina Watzlawek, Profesor Colegiul National Pedagogic Drobeta Turnu Severin

Arina Florescu,

Activitatea didactica a fost ireprosabila pentru ca am avut activitati diferentiate si profesoara a stiut sa ne predea atat vocabular cat si gramatica intr-un mod interesant. Activitatile de timp liber au fost foarte bine organizate si ne-au tinut in priza. Profesorii sunt tineri si dornici de a lucra cu elevii, organizatorii sunt pasionati, iar conditiile sunt excelente. Scoala de germana e tot ce vrei sa faci vara. Chiar o voi recomanda.

Arina Florescu, Colegiul National Gheorghe Vranceanu Bacau

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Arinei!

Denisa Coaja,

Am ales scoala de germana pentru ca am vrut sa exersez foarte mult aceasta limba straina, dar am vrut si sa imi fac prieteni si sa ma distrez. Activitatile au fost foarte bine organizate. Pot sa spun ca nu am simtit deloc oboseala. La sfarsitul celor 4 ore de curs eram toti foarte veseli deoarece combinam jocurile cu invatatul. Activitatile de timp liber au fost foarte bine organizate de asemenea. Mi-a placut foarte mult ca am facut si drumetii, dar am vizitat si orase. M-a incantat faptul ca au participat si profesorii din Germania si am putut sa discutam foarte multe cu ei, astfel imbunatatindu-ne limba germana si in cadrul acestor activitati. Eu am mai participat la scoli de vara, dar nicaieri nu am vazut aceasta combinatie intre util si placut.

Denisa Coaja, UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE, CLUJ NAPOCA

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Denisei!

Robert Popovici,

Profesorii au fost foarte draguti si activitatile foarte interesante, atat cele de la curs cat si prezentarile. Excursiile de la Sibiu si cea de la Brasov si parcul aventura au fost perfecte. Punctul forte il reprezinta profesorii nativi din Germania. In primul rand auzim cum vorbesc ei. Au un nivel de germana foarte ridicat si sunt dornici sa ne transmita si noua cunostintele lor. De asemenea cazarea si masa au fost ireprosabile!

Robert Popovici, Colegiul National de Informatica Tudor Vianu-Bucuresti

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a lui Robert!

Aureliana Corcodel,

Invat de un an si jumatate limba germana si mi s-a parut o modalitate foarte buna de a-mi petrece vacanta. Activitatea didactica foarte bine organizata si complexa. In afara faptului ca profesorii sunt nativi si comunica aproape exclusiv in limba germana, au fost foarte multe filmulete, activitati in aer liber, joculete la care trebuia sa folosim cunostintele dobandite. Activitatile de timp liber au fost chiar mai bune :). Aici am jucat pentru prima oara paint-ball si am tras cu arcul. Tabara a fost organizata nemteste, adica foarte bine si a imbinat limba germana, care acum se cauta, cu notiuni de antreprenoriat, pe care este bine ca tinerii sa le aiba inca de la o varsta frageda. As recomanda-o in special liceenilor, studentilor si tinerilor absolventi. Pe scurt cultura si limba germana intr-un cadru natural superb!

Aureliana Corcodel, Farmacist

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Aurelianei!

Ioana Ilie,

Eu sunt incepatoare la germana si mi s-a parut foarte bine ca am avut o profesoara din Germania, care vorbea, intamplator, si romana. Sincer, activitatea didactica a fost extraordinara! In prima zi nu intelegeam nici macar care este intrebarea “Cum te numesti?”. Acum pot purta o conversatie! In doar 10 zile de invatat germana, pot intelege un text care are mai mult de doua propozitii. Acest lucru mi se pare absolut incredibil. Dupa patru ore de curs am crezut ca o sa fiu foarte obosita si ca o sa vreau doar sa dorm, in schimb activitatile au fost antrenante. Tabara este foarte bine organizata si are un program extraordinar. Scoala de vara intr-o propozitie: cea mai tare experienta de pana acum. Intr-un cuvant, EXTRAORDINARA!

Ioana Ilie, Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi

Pe canalul nostru de Youtube veti gasi povestea integrala a Ioanei!

Mihai Minca,

Pot spune ca sunt foarte multumit profesori. Sunt super super tari, au tinut sa ne explice fiecare lucru pe care parea ca nu l-am inteles, ne-au intrebat de multe ori daca exista neclaritati. Nu are cum sa nu iti placa activitatile de timp liber: treasure hunt, tot felul de jocuri de socializare, chiar super. Este o tabara care include atat invatat cat si distractie, timp liber, lume noua. Iti da libertatea de a alege ce vrei sa faci. As recomanda-o tuturor care vor sa aiba o experienta de invatare diferita.

Mihai Minca, Liceul Teoretic Mihai Viteazul-Caracal

Daniela Parvu,

Eu zic ca au fost foarte bune atat profesoara cu care am lucrat, Rebecca, cat si relationarea dintre mine, “veterana”, si colegii mei mai tineri. Pentru mine, fata de ceea ce ma gandeam ca va fi, activitatile de timp liber au fost exceptionale. Acestea au permis o foarte buna relationare intre participatnti. Acestia s-au acomodat indiferent de varsta, ca dovada sta faptul ca s-a lucrat foarte mult pe grupe. Activitatile au fost diverse si super distractive. In opinia mea este o scoala de vara foarte bine organizata, deci felicitari echipei de organizare! Din punctul meu de vedere organizarea, cursurile, cazarea, masa nu au fost doar bune, ci foarte bune.

Daniela Parvu, Profesor