Profesori participanti SDG 2015

 • Tanja Haubt

  editia I

  Ma numesc Tanja Haubt, am studiat germanistica, stiintele educatiei si predarea limbii germane strainilor in Stuttgart si Berlin. Inca din timpul studiilor m-au interesat diverse aspecte sociale si am participat la un studiu etnografic despre grupe sociale cu acces limitat la educatie. Teme precum predatul limbilor straine, comunicarea, medierea, managementul conflictelor reprezinta si astazi teme de maxim interes pentru mine.

  • Ladan Torkamani

   editia I

   In prezent sunt doctoranda la Universitatea Heidelberg si am studiat Germanistica si Anglistica la Universitatea Heidelberg si Dalhousie University in Halifax, Nova Scotia in Canada. Din septembrie voi lucra ca profesoara de germana la University of Sheffield, Marea Britanie, in cadrul programului oferit de DAAD (Serviciul German de Schimb Academic).

   • Hanna Zehschnetzler

    editia I

    Dupa ce am finalizat in 2012 studiile masterale in domeniul anglisticii, germanisticii si stiintelor juridice am inceput sa lucrez la teza doctorala in domeniul literaturii germane moderne la Universitatea din Bonn. Anul trecut am finalizat de asemenea un program de studiu in domeniul predarii limbii germane ca limba straina. Pe langa activitatea desfasurata in cadrul studiilor doctorale lucrez in domeniul cercetarii la Universitatea Bonn si ca ghid in muzeul de istorie germana de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.

    • Yuliya Lukyanenko

     editia I

     Salut! Numele meu este Yuliya si sunt profesoara de germana la un liceu din Berlin. La Scoala de Vara particip deja pentru a treia oara! Am interese variate: citesc si pictez cu placere, dar si cunoastrea a noi persoane imi face mare placere. Astept cu emotie primele doua saptamani din august si ma bucur sa va cunosc pe toti! Pe curand la Moieciu de Sus.

     • Boris Kühn

      editia I

      Ma numesc Boris Kühn si am studiat limbi straine, economie si stiinte culturale in Passau si Córdoba. Ulterior am lucrat in domenii precum servicii de voluntariat la nivel international si educatie politica, iar in ultimul timp ca si cercetator la Universitatea din Luxemburg. Pe langa aceasta activitate mi-am continuat studiile in domeniul limbii germane ca limba straina.

      • Christiane Ruhrmann

       editia I si II

       Numele meu este Christiane Ruhrmann si studiez predarea limbii germane strainilor si ibero- romanistica (spanilola) in Augsburg. In ultimii ani am predat limba germana in Augsburg, Sucre (Bolivia), Stuttgart si Lindau si ma bucur foarte mult de provocarea pe care o constituie scoala din Romania si de asemenea de o vara grozava alaturi de voi.

       • Marie Luise Kuckert

        editia I,II si III

        Numele meu este Marie-Luise si momentan imi finalizez studiile in domeniul limbii germane, engleze si italiene in Halle (Saale). Am un interes deosebit pentru literatura si gramatica, iar in timpul liber imi place sa fac drumetii si sa merg cu bicicleta.

        • Angela Schmid

         editia I, II si III

         Ma numesc Angela Schmid si vin din Sudul Germaniei. De ceva timp locuiesc in Italia und am studiat Germana si Engleza. Momentan particip la un curs de perfectionare in predarea limbii germane strainilor organizat de Institulul Goethe si ma bucur foarte mult de prima mea calatorie in Romania.

         • Alexandra Schuster

          editia I, II si III

          Numele meu este Alexandra si vin din apropiere de München. Am studiat in Olanda si in SUA, iar momentan imi finalizez studiile la Universitatea din Köln in domeniul stiintelor sociale. Ma bucur foarte mult sa imi petrec vara aceasta in Romania cu persoane noi si interesante si sa traiesc o experienta interculturala.

          • Konstantin Mueller

           editia II

           Ma numesc Konstantin Mueller, in prezent imi finalizez studiile in predarea limbii germane strainilor la TU Chemnitz si imi doresc sa experimentez cat mai multe lucruri atat din punct de vedere cultural cat si profesional. Cu atat mai mult ma bucur astfel sa fiu alaturi de voi la Scoala de Vara si sa imbin interesul meu profesional cu cel fata de cunoasterea unor noi culturi. In timpul liber practic adesea ciclism sau inot. De asemenea ma intereseaza lumea cinematografiei si cartile. Sunt foarte entuziasmat de Scoala de Vara si ma bucur sa va cunosc!

           • Maria Zilles

            editia II

            Ma numesc Maria Zilles, am 32 de ani si sunt sociolog licentiat si profesoara de limba germana in Bonn. Pe langa dragostea mea pentru limbile straine si calatorii, dansez cu mare placere si ma bucur de asemena sa fiu in mijlocul naturii.

            • Iris Wenninger

             editia II

             Numele meu este Iris Wenninger, sunt din Germania si momentan lucrez in apropiere de Frankfurt ca profesoara de limbi straine. Ma bucur sa cunosc Romania vara aceasta si sa predau limba germana participantilor de la Scoala de Vara.

             • Katharina Imböck

              editia III

              Numele meu este Katharina, am 24 ce ani si locuiesc in Viena. In curand imi finalizez studiile in domeniul limbilor straine: engleza, spaniola si germana. Am predat la diferite Scoli de Vara si ma bucur de experienta din Romania din vara aceasta. In timpul liber imi place sa fac sport (Volei, Aerial Silk sau Inlineskaten) si sa fiu in compania prietenilor si a familiei mele in natura.

              • Anna Haßlacher

               editia III

               Ma numesc Anna Haßlacher, locuiesc de sapte ani in Viena si predau de trei ani la o scoala de aici. Pe langa activitatea de predare, mi-am continuat studiile in domeniul predarii limbii germane strainilor si romanisticii. In timpul liber particip cu placere la concerte si calatoresc.

               • Jelena Dannecker

                editia III

                Ma numesc Jelena Dannecker, sunt originara din Germania, insa locuiesc deja de sase ani in Viena. Aici mi-am finalizat studiile si predau la o scoala. De asemenea particip la un master in domeniul predarii limbii germane strainilor. In timpul liber merg cu placere cu bicicleta si fac drumetii.