Profesori participanti SDG 2014

 • Franziska Mai

  editia I

  Ma numesc Franziska Mai si momentan locuiesc in Berlin. Am obtinut o prima licenta in Studii Europene si mi-am continuat studiile in domeniul Stiintelor Educatiei. Aceasta va fi prima mea vizita la scoala de vara din Romania si ma bucur tare mult sa cunosc o tara noua si oameni interesanti.

  • Sven Grau

   editia I

   Numele meu este Sven Grau, am 32 de ani, vin din Leipzig si studiez la nivel de Master Predarea Limbii Germane Strainilor (DaF), Literatura si Cultura Germana. Pe langa studiu, calatoresc cu placere si ma intereseaza sa cunosc alte culturi, tari si limbi straine. Este prima mea vizita in Romania si ma bucur foarte mult sa cunosc tara, scoala de vara si participantii.

   • Andrea Kadic

    editia I

    Numele meu este Andrea si am studiat in Salzburg si Linz teorie muzicala, compozitie si germanistica. De mai multi ani lucrez in cadrul a diferite proiecte ca profesoara de limba germana si traducatoare. Un echilibru placut il gasesc intre munca mea de muzician si dirijor si diferitele aventuri lingvistice.

    • Silvia Gutierrez

     editia I

     Numele meu este Silvia Gutierrez si in prezent locuiesc in Granada, Spania unde predau limba germana la diferite scoli de limba si institute universitare. Sunt nascuta in Germania, unde am locuit si studiat circa 20 de ani. Ma bucur foarte mult sa revin la Scoala de Germana din 2014!

     • Jenny Reichel

      editia I, II si III

      Numele meu este Jenny Reichel, am 23 de ani si vin din apropiere de Dresden. In Dresden am si studiat germanistica si anglistica, iar momentan imi finalizez studiile masterale in germanistica la Jena. In timpul liber imi face placere sa ma dau cu rolele si sa citesc diverse lucruri interesante. Ma bucur inca de pe acum de scoala de germana si sunt nerabdatoare sa ii cunosc pe participanti!

      • Cristina Peiron Baehr

       editia I si II

       Invatarea unei limbi straine nu inseamna numai acumulare de vocabular si gramatica, ci ea deschide o poarta catre o noua cultura. Predarea limbilor straine este pentru mine un liant intre diferite lumi si un dialog intre culturi, care stimuleaza toleranta, intelegerea reciproca si permite imersiunea intr-un nou mod de viata si gandire. Am absovit studiul stiintelor culturale la Universitatea Europa din Viadrina, iar apoi Masterul “Comunicare si limbi straine” cu focus pe Predarea Limbii Germane Strainilor (DaF) la Universitatea Tehnica din Berlin. Prin activitatea mea de la Scoala de Vara de Limba Germana doresc sa va daruiesc noi experiente deschizatoare de drumuri si sa va insotesc in calatoria dintre cultura germana si cea romana

       • Benedikt Glasl

        editia I si II

        Buna tuturor! Numele meu este Benedikt Glasl, vin din München si am 31 de ani. Sunt profesor si am studiat stiintele educatiei si stiinte politice in München. Hobby-urile mele sunt mersul cu bicicleta, inotul si cititul. Ma bucur sa petrec o scoala de vara de neuitat alaturi de voi in Romania!

        • Lioba Groth

         editia I si II

         Eu, in varsta de 30 de ani, nascuta in Kongo, sunt activa din 2011 ca profesoara de limba germana, iar din 2013 lucrez la VHS Bonn. Le predau oamenilor de afaceri ce locuiesc in Germania atat limbajul de specialitate, cat si cel de zi cu zi. Ma consider un om deschis si prietenos si ma bucur sa va cunosc!

         • Catharina Albrecht

          editia II

          Ma numesc Catharina Albrecht si vin din Hamburg. Unele dintre cele mai interesante lucruri pentru mine sunt schimburile interculturale, limbile straine si arta, iar in aceste domenii mi-am facut si studiile. Imi face o deosebita placere sa cunosc oamenii din intreaga lume –spre exemplu in cadrul cursurilor de limba germana- si in acest sens ma bucur sa pot participa la Scoala de Vara din Transilvania!

          • Aziza Feulner

           editia II

           Buna tuturor, ma numesc Aziza, sunt profesoara de limba germana, iar de 4 ani predau la Scoala Populara din Berlin! Ma incanta mancarea, cultura si oamenii din intreaga lume si ma bucur foarte mult sa va cunosc vara aceasta!

           • Nikola Wiesinger

            editia II si III

            Numele meu este Nikola Wiesinger, vin din Austria, iar la Universitatea Viena mi-am inceput studiile in 2007. Dupa absolvirea studiilor in limba si cultura spaniola, am urmat un Master in Predarea Limbii Germane Strainilor (DaF) si Teorie Teatrala, a Fimului si a Mediilor. Din 2011 predau limba germana si conduc diferite grupe de teatru.

            • Yuliya Luk’yanenko

             editia II si III

             Numele meu este Yuliya Luk’yanenko si sunt profesoara de limba germana si rusa. Sunt fascinata de citit, iubesc muzica clasica, pictez cu placere si imi place sa ma dau cu rolele. Locuiesc in Germania de peste 13 ani, insa doresc sa revin in Ucraina si sa sprijin tinerii cu potential. Ma bucur sa particip si anul acesta la Scoala de Vara si sa traiesc noi aventuri frumoase alaturi de participanti si organizatori!

             • Sandra Grzeszek

              editia III

              Ma numesc Sandra Grzeszek, am 25 de ani, locuiesc in Frankfurt (Oder) si sunt profesoara de limba germana la diverse scoli de limbi straine din Berlin. In timpul liber imi place sa inot, sa merg la teatru si sa citesc carti bune. Predearea limbii germane strainilor imi face placere in special pentru ca am ocazia sa cunosc noi oameni si culturi.

              • Almut Brunnert

               editia III

               Ma numesc Almut Brunnert si sunt pedagog licentiat, iar de multi ani lucrez in diferite tari atat cu adulti cat si cu copii. Momentan predau limba germana in cadrul a diverse cursuri desfasurate in diferite institute, insa si online. Pe langa aceasta, desfasor activitatea de verificator la diferite examene si conduc seminarii de formare si perfectionare pentru profesorii de limbi straine.