Testimonialele participantilor la Scoala de Germana 2013

.


Alexandru Stan,

Este prima scoala de vara la care particip si pot spune ca m-a surprins intr-un mod foarte placut. O experienta frumoasa, din care am invatat multe si am legat noi prietenii…Marele avantaj a fost ca am avut profesori nativi si chiar fara sa vrem am comunicat mult in limba germana. Cuvinte de lauda si pentru organizatori, care au creat o atmosfera relaxata, in care utilul s-a imbinat cu placutul. Recomand Scoala de germana oricui vrea sa invete, sa se simta bine si sa cunoasca alti tineri. Eu voi reveni intotdeauna cu placere 🙂

Alexandru Stan, Colegiul National I.L. Caragiale – BucurestiMara Balasa,

Şcoala de Vară a fost o experienţă inedită, în urma căreia mi-am dezvoltat atât cunoştinţele de germană, cât şi capacitatea de a socializa. Datorită programului interactiv ce se împletea cu orele de studiu, pot afirma că nu a existat o secundă în care să mă plictisesc. Totul a fost programat în aşa fel încât participanţii să se simtă bine, de la jocuri de mima în germană, până la seri de film (tot în germană, bineînţeles!). Mai mult de atât, şi datorită Şcolii de Vară am reuşit să obţin certificatul de B2 de la Goethe Institut, întrucât cunoştinţele dobândite pe parcursul acelor două săptămâni s-au dovedit a fi mai mult decât valoroase. Organizatorii au fost capabili, prietenoşi şi mereu alături de noi, iar profesorii au fost întotdeauna dornici să îşi adapteze lecţiile în funcţie de prefereinţele noastre. În ceea ce priveşte persoanele pe care le-am întâlnit, tot ce vreau să spun este că, din fericire, am ţinut legătura şi că de abia aştept să le reîntâlnesc la următoarea ediţie a SdV, care sunt convinsă că va fi cel puţin la fel de bună ca precedenta!

Mara Balasa, Liceul Teoretic Ovidius – ConstantaMircea Pantazi,

Fara sa exagerez pot spune ca in aceste doua saptamanii am invatat mai multa germana decat in cativa ani de scoala. Si totul intr-un mod extrem de placut! A fost intr-adevar un program intensiv de invatare a limbii germane care s-a combinat cu diverse activitati de timp liber: drumetii, jocuri de echipa, excursii. Astept cu interes editia din 2014 la care voi reveni cu un prieten din Buzau.

Mircea Pantazi, Colegiul National B.P. Hasdeu – BuzauTudor Gliga,

Aceasta tabara reuseste sa imbine utilul cu placutul in mod eficient, inovativ in comparatie cu alte cursuri de limba oferite in spatiul romanesc, totul intr-un cadru geografic superb si o atmosfera generala calda si relaxanta. Profesorii sunt nu doar profesionisti ci si prietenosi, deschisi oricand la sugestii sau feedback. Echilibrul dintre orele de curs si activitatile extracuriculare m-a incantat cel mai mult. Este o experienta pe care cu siguranta as recomanda-o oricui este interesat de aprofundarea limbii germane.

Tudor Gliga, Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu – Cluj-NapocaRoxana Vasilache si Octav Ghiorgita,

O experienta unica.. organizatori profesionisti, profesori minunati, dornici de a imparti cunostintele si experientele lor, participanti dintre cei mai buni, in cautare de perfectionare .. O adevarata aventura, o vacanta frumoasa!

Roxana Vasilache si Octav Ghiorgita, Univ. A.I. Cuza – Iasi, Universitatea de Medicina si Farmacie T.Popa – IasiAxenia Marian,

La Scoala de Germana am petrecut una din experientele cele mai frumoase de dupa studentie. Au fost doua saptamani pline de energie, cunoastere si, in acelasi timp fericire si relaxare. Am simtit permanent un spirit tanar, am avut ocazia sa cunosc oameni noi si interesanti. Ceea ce am apreciat foarte mult a fost modul de invatare a limbii germane: practic am fost inconjurati permanent de limba germana atat prin locatia aleasa, prin activitatile promovate de organizatori cat si prin faptul ca am avut ocazia sa comunic foarte mult cu profesorii si in afara orelor de curs. Scoala de Germana lasa in urma prietenii si amintiri frumoase. Voi reveni ori de cate ori voi avea ocazia.

Axenia Marian, BucurestiGeorge Dragusin,

Nu am nevoie de multe cuvinte ca sa descriu experienta mea la scoala de germana: m-am simtit EXTRAORDINAR! Multi oameni interesanti, multa distractie si desigur multa germana. Am atins un alt nivel in cadrul scolii de vara…la sfarsit chiar visam in germana:).

George Dragusin, BucurestiAlexandra Iancu,

Am participat deja la doua editii ale Scolii de Germana, in 2012 si in 2013. In saptamanile petrecute la Moeciu si Sambata de Sus m-am simtit extraordinar. Am cunoscut foarte multi oameni noi, am legat prietenii, am vazut locuri noi si, nu in ultimul rand, am reusit sa-mi extind cunostintele de limba germana. Din punctul meu de vedere, aceasta tabara este o oportunitate deosebita, pentru ca te poti relaxa si poti invata o limba straina in acelasi timp. Lucrul cu profesorii vorbitori nativi de germana este benefic, deoarece in timpul celor patru ore de curs te afli in fata unei situatii reale de comunicare. In fata cursurilor conventionale insa, Scoala de Germana mai are un atu, si anume faptul ca exersarea limbii nu se termina odata cu orele de curs, ci continua intreaga zi, pentru ca cele mai multe activitati de timp liber au loc tot germana. Nu in ultimul rand, organizarea a fost in ambii ani ireprosabila, iar locatiile taberei se numara pentre cele mai frumoase locuri din Romania. In concluzie, recomand cu caldura cursurile Scolii de Germana oricarei persoane interesate sa invete sau sa aprofundeze limba germana.

Alexandra Iancu, A.S.E. BucurestiLivia Rendler,

Pentru mine, Scoala de Germana a fost o experienta deosebita. Pe langa cursuri, care au fost interesante si interactive, activitatile din timpul liber ne-au ajutat sa ne cunoastem mai bine, sa formam noi prietenii. Cu siguranta voi reveni si in a 3-a editie!!!

Livia Rendler, Colegiul National Roman Voda – RomanLuminita Dumitru,

Scoala de Germana a fost cea mai frumoasa experienta de studiu. Limba germana este grea pana la primul pas. De acolo totul devine o imbinare intre util si placut, mai ales intr-un context favorabil, alaturi de oameni minunati si rabdatori, dornici de a imparti din cunostintele lor. O experienta ce se cere a fi repetata si in 2014!

Luminita Dumitru, Facultatea de Limbi Straine- Universitatea BucurestiRomeo Stoica,

Mark Twain spunea ca viata e prea scurta pentru a invata germana. Cei de la Scoala de Germana dovedesc ca nu e deloc asa, printr-un mix excelent de doua saptamani de cursuri de germana, excursii, socializare si distractie! O mini-vacanta dupa care te trezesti ca… stii sa vorbesti limba germana! Ne vedem acolo la vara 😉

Romeo Stoica, BucurestiRuxandra Geanta,

O experienta deosebita, alaturi de persoane cu care m-am distrat si de la care am invatat. In cele doua saptamani petrecute in cadrul acestei scoli de vara pot spune ca am reusit sa acumulez foarte multe cunostinte si am legat prietenii frumoase. O experienta pe care as repeta-o oricand!.

Ruxandra Geanta, A.S.E. Bucuresti