Profesori participanti SDG 2013

 • Jenny Bernwieser

  editia I si editia II

  Numele meu este Jenny Bernwieser si locuiesc de 8 ani in München. Pe langa studiu lucrez ca profesoara de limba germana intr-o scoala pentru adolescenti din familii de imigranti. Ma bucur ca voi avea ocazia sa predau la Scoala de Vara de Limba Germana 2013 si ca voi cunoaste noi oameni si locuri din Romania.

  • Natali Petala

   editia I

   Ma numesc Natali Petala si lucrez ca cercetator in cadrul Departamentului de Comunicare Interculturala si cercetare multilingvistica la Universitatea Bonn. Imi place foarte mult sa calatoresc si sa predau limba germana, lucru pe care il fac cu aceeasi pasiune de circa 15 ani.

   • Francisco Mendoza

    editia I

    Acum cativa ani mi-am descoperit marea pasiune: limbile straine. Aceasta retea de comunicare, care leaga oamenii intre ei si face ca visele sa devina realitate. A-i invata pe altii limbi straine intr-un mod placut si distractiv, cat si multiculturalitatea sunt doua lucruri care ma definesc.

    • Yuliya Luk’yanenko

     editia I

     Numele meu este Yuliya Luk’yanenko si sunt profesoara de limba germana si rusa. Sunt fascinata de citit, iubesc muzica clasica, pictez cu placere si imi place sa ma dau cu rolele. Locuiesc in Germania de peste 12 ani, insa doresc sa revin in Ucraina si sa sprijin tinerii cu potential. In aceasta vara voi trai cu certitudine multe momente frumoase la Scola de Limba Germana alaturi de noi prieteni intr-o tara cu totul necunoscuta mie.

     • Agnes Woerster

      editia I si editia II

      Intre 2005-2010 am studiat Teologie, germanistica si stiintele educatiei la Universitatea Philipps din Marburg, apoi am inceput sa lucrez ca profesoara de germana si religie catolica la diferite licee din Germania. Ma bucur sa particip la Scoala de Vara de Limba Germana din Romania si sa va cunosc!

      • Judit Schmidt

       editia I si editia II

       Numele meu este Judit Schmidt, am 25 de ani si locuiesc in Hannover. Am absolvit Facultatea de Pedagogie si Germanistica, iar pentru a-mi putea imbunatati munca la scoala am participat la un program de master special conceput pentru activitatea didactica, pe care il voi finaliza anul acesta. In ultimii ani am predat de multiple ori limba germana strainilor, in Rusia, in Republica Ceha si in Germania. In aceasta vara particip la o scoala de vara in Elevetia si colaborez cu Universitatea din Hannover la un curs dedicat studentilor straini. Ma bucur sa particip la Scoala de Vara de Limba Germana din Romania si sa cunosc oameni noi!

       • Chrysi Stefanakidou

        profesor germana

        Buna tuturor, ma numesc Chrysi Stefanakidou, momentan locuiesc in Grecia si am absolvit studiile la Universitatea Aristotle dinThessaloniki si Eberhard-Karls Universität din Tübingen. Ma bucur ca am ocazia sa va pun la dispozitie experienta si dragostea mea pentru predarea limbii germane si ca va pot insoti in aceasta frumoasa si creativa calatorie in “lumea limbii germane”.

        • Hella Schwittay

         profesor germana

         Am studiat la universitatea din acest oras si la Universitatea din Utrecht germanistica, limba olandeza si limbi scandinave. In prezent lucrez la Academia de Formare Continua din domeniul economic din Köln, care are drept scop principal integrarea pe piata muncii. In acest sens predau limba germana la diferite niveluri, de la incepatori pana la avansati.

         • Sinisa Vucenovic

          editia II

          Numele meu este Sinisa Vucenovic, sunt originar din Bosnia Hertegovina si am studiat germanistica la Universitatea Rostock din Germania. In prezent, pe langa predarea limbii germane in diferite scoli din Germania si strainatate efectuez si un master in Germanistica si Predarea Limbii Germane Strainilor la Universitatea Bielefeld.

          • Maria Brune

           editia II

           In prezent studiez “Predarea limbii germane pentru straini” la Universitatea Humboldt din Berlin. Am locuit pentru o perioada indelungata de timp in SUA si acolo am studiat si predat germana la Universitatea din Arkansas.

           • Silvia Gutierrez

            editia II

            Numele meu este Silvia Gutierrez si in prezent locuiesc in Granada, Spania unde predau limba germana la diferite scoli de limba si institute universitare. Sunt nascuta in Germania, unde am locuit si studiat circa 20 de ani. Ma bucur sa imi imbogatesc experientele academice si de predare internationale prin participarea in calitate de profesor la Scoala de Vara din Romania.