Cui se adreseaza Scoala de Vara?

Scoala de Germana se adreseaza tinerilor cu varsta de peste 16 ani* care doresc sa se initieze in cunoasterea limbii germane (inclusiv acelora care nu au mai studiat niciodata limba germana) sau sa isi imbunateasca notiunile deja dobandite.

Majoritatea participantilor de la editiile anterioare au fost liceeni si studenti de la colegii nationale si universitati de prestigiu din intreaga tara, insa am avut si tineri absolventi si profesori interesati de limba germana, care au pastrat un spirit tanar si care s-au integrat foarte bine in grupele de lucru. Astfel, fiecare a putut sa identifice persoane de varsta apropiata si cu interese comune.

In urma unui test de limba, participantii sunt incadrati in functie de nivelul de cunoastere a limbii germane in grupuri omogene a cate circa 15 persoane.

Programul nostru se adreseaza si acelora care nu au studiat niciodata limba germana si doresc sa inceapa alaturi de noi!

Profesorii vin din Germania si Austria si au studii de specialitate in domeniul predarii limbii germane strainilor. Metodele folosite de ei permit predarea limbii germane fara a folosi limba romana drept limba intermediara. Comunicarea are loc preponderent in limba germana, iar in cazul grupelor de incepatori, daca este necesar, se foloseste pentru explicatii si limba engleza.

————-

* Este recomandata aceasta limita de varsta in vederea existentei unor interese si preocupari comune ale participantilor.