Scoala de Germana

este un program intensiv de invatare a limbii germane (4 ore/zi cursuri) adresat persoanelor de peste 16 ani (impliniti la data inceperii cursului) care sunt incepatori (inclusiv celor care nu au studiat niciodata limba germana) sau au cunostinte medii si avansate. Profesorii vin din Germania si sunt vorbitori nativi. Grupele de lucru sunt mici, de 10-15 persoane, impartite in functie de nivelul de cunostinte de limba germana, iar cursurile sunt imbinate cu un program atragator de timp liber. De asemenea exista o componenta de antreprenoriat, fiind oferite diverse prezentarii si seminarii pe tema culturii de afaceri si a managementului in spatiul german.
Scoala de germana are loc in zona Brasov-Moieciu de sus, anul acesta urmand sa fie organizate doua editii: prima editie in perioada 21 Iulie – 02 August 2019, iar ce-a de-a doua editie in perioada 04 – 16 August 2019. Sunt incluse cursurile, cazarea in camere de 2-3 locuri (in pensiune de 3 margarete) si pensiune completa pe perioada celor 2 saptamani (mic dejun, pranz, cina).

Ce ne propunem?

In cadrul unui proiect desfasurat pe termen lung care are ca scop principal promovarea limbii si culturii germane in randul tinerilor din Romania, ne propunem ca in perioada august – septembrie 2018 sa organizam trei editii ale Scolii de Germana, un program intensiv de invatare a limbii germane dedicat incepatorilor si celor cu nivel intermediar si avansat (nivel A1-C1 conform Cadrului European de Referinta pentru limbi straine)

De ce limba Germana?

  • Studii recente demonstreaza ca in Romania exista un deficit de personal calificat vorbitor de limba germana (link articol)
  • Germania si Austria sunt cei mai mari investitori din Romania, de aceea cunoasterea limbii germane reprezinta de multe ori un atu in vederea gasirii unui job (link articol)
  • Cunoasterea limbii germane reprezinta un bun punct de plecare pentru o cariera intenationala (link articol)
  • Germania, Austria si Elvetia au un sistem universitar bine dezvoltat, iar cunostintele de limba faciliteaza accesul la programele universitare, de specializare, stagii de practica in aceste tari. De asemenea cunostintele de limba constituie un avantaj in mometul aplicarii pentru o bursa de studiu in aceste tari (www.daad.ro, www.oead.at)
  • In momentul de fata, Germania este una dintre tarile din Europa in care rata somajului are unul dintre cel mai mici nivele si  pe piata muncii sunt absorbiti specialisti din strainatate (spre exemplu in domeniul medical si tehnic exisa o cerere larga) (link articol)