Numarul 1. Limba germana este cea mai vorbita limba in Europa
Din ce in ce mai multi oameni au drept limba nativa limba germana si nu este de mirare avand in vedere cele 83 miliaone de locuitori ai Germaniei fiind cea mai populata natie a Europei . Totusi nu numai locuitorii Germaniei vorbesc limba germana , este de asemenea limba oficiala si in Austria, Elveta , Luxemburg si Liechtenstein. De asemenea , este limba nativa a populatii concentrate in zone precum nordul Italiei, , estul Belgiei, Tarile de Jos ,Danemarca, estul Frantei, parti ale Poloniei, Republica Ceha , Rusia , Romania si in alte parti ale Europei.
In timp ce invatatul limbii germane te poate conecta cu 120 de vorbitori nativi pe intreg globul trebuie sa nu uitati ca multi oameni vorbesc si invata imba germana ca a doua limba. Este a treia limba in lume si a doua ca popularitate in Europa si Japonia, dupa engleza bineinteles.

Numarul 2. Germania este a patra putere economica din lume si este nr.1 la export in lume
Germania este a patra putere economica din lume si o putere extraordinara in Uniunea Europeana . In anul 2007, in al cincilea an la rand si in ciuda problemelor monezii euro – Germanii erau campioni ai exportului. Tara a exportat bunuri in valoare de 940 de miliarde de dolari , chiar in fata exporturilor Americii. De la masini la masinarii si echipament industrial pana la farmaceutice si produse casnice, afacerile din Germania castiga foarte mult din export.
De asemenea nu trebuie sa uitam ca si Elvetia, o alta tara vorbitoare de limba germana are cela mai inalte standarde de viata din lume.

Numarul 3. A sti limba germana inseamna oportunitati de servici
Daca am discutat despre puterea economica a Germaniei trebuie sa discutam si despre oportunitatile de cariera care se pot ivi atunci cand stiti limba germana . Exista nenumarate companii multinationale raspandite in intreg estul Europei unde Germana este a doua limba vorbita dupa rusa. COmpanii precum BMW, Daimler, Siemens, Lufthansa , SAP, Bosch , Infineon, BASF si multe altele au nevoie de parteneri internationali. Japonezii , a doua putere economica din lume inteleg avantajele cunoasterii limbii germane : 68% dintre studentii japonezi studiaza limba germana .

Numarul 4. Germanii sunt inovatori
De la presa lui Gutenberg pana la descoperirea undelor electromagnetice (Hertz), de la dezvoltarea chimioterapiei de catre Ehrlich pana la teoria relativitatii a lui Einstein , germanii s-au dovedit de nenumarate ori mari inovatori. Acelasi curent se pastreaza si astazi , 4 din 10 cele mai inovatoare companii sunt localizate in Germania iar 12.7% din brevetele lumii apartin Germaniei, clasandu-se a treia tara din lume .
Germania este o natie dedicata cercetarii si dezvoltarii , fiind mereu la frontiera descoperirii noilor tehnologii.

Numarul 5. Germanii sunt cei mai mari cheltuitori ca si turisti din lume
Daca pana acum am laudat germanii cat de mult muncesc putem afirma ca stiu sa se distreze la fel de mult . Cu salarii mari si cu o medie de 6 saptamani de vacanta pe an , locuitorii Germaniei au mijloacele si timpul pentru a calatori… si chiar asa fac! Daca iti place sa calatoresti este foarte probabil sa intampini si turisti germani din moment ce 3 din 4 vacante ale germanilor si le petrec in alte tari . In anul 2007 au cheltuit o suma record de 91 de miliarde de euro pentru claatoriile internationale. An dupa an , locuitorii Germaniei cheltuiesc mai mult decat alta natie pentru calatorii.

Numarul 6. Prezenta germanilor pe internet este foarte mare
Avand in vedere ca germanii sunt mari inovatori nu este de mirare ca isi pastreaza prezente pe internet. Cu mai multe de 12 milioane de domenii .de , fiind a doua extensie dupa .com . Extensia germanilor este mai populara decat .net, .org , .info si .biz. Chiar si extensia .co.uk care este urmatoarea are doar 5 milioane de domenii inregistrate.

Numarul 7. Germanii formeaza cel mai mare grup de patrimoniu unic din SUA
Daca esti interesat de cultura americana , invatarea limbii germane iti poate largi aprecierea si cunoasterea istoriei si culturii americane. In anul 2000 , 42.8 milioane sau 15.2% din americani au spus ca au stramosi germani , facand germanii cel mai mare grup de patrimoniu din America.

Numarul 8. 1 din 10 carti din lume este publicata in Germania
Limba germana nu este numai o limba a trecutului. Germanii produc peste 80,000 de carti in fiecare an . Singurele limbi care sunt in stare sa produca mai multe carti anuale sunt engleza si chineza.

Numarul 9. Tarile vorbitoare de limba germana au un patrimoniu bogat
In afara de nenumaratele contributii aduse culturii americane, vorbitorii de limba germana au un patrimoniu cultural bogat. Germania este mereu precizata drept pamantul “Dichter und Denker” – al poetilor si ganditorilor .

Numarul 10. Limba germana nu este asa de grea pe cat credeti
Daca stiti deja limba engleza atunci aveti un avantaj in invatarea limbii germane. Atata limba germana moderna cat si limba engleza moderna au evoluat din aceasi radacina a limbilor germanice. De asemenea si cunoasterea limbii romane reprezinta un avantaj.Daca intelegeti …
Meine Schwester hat braunes Haar. Sie ist intelligent. Sie studiert Medizin in Berlin. Sie kann gut singen.
… atunci deja stiti ceva germana !

Numarul 11. Germana este necesara sau recomandata pentru foarte multe programe scolare si universitare
Contributia puternica a numerosi vorbitori de limba germana in atat de multe arii de expertiza si domenii face cunoasterea limbii germane un avantaj pentru multe discipline .

Numarul 12. Germania sponsorizeaza financiar 60,000 de schimburi internationale in fiecare an
In timp ce promoveaza cercetarea si dezvoltarea in cadrul Germaniei , germanii de asemenea recunosc cooperarea internationala si experienta ca fiind esentiala pentru a continua sa fie un lider mondial.

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.